Project Description

Distribuie!

Cura de altitudine – sursa maxima de sanatate

Aerul de munte este intens ionizat, curat si extrem de benefic suferinzilor de afectiuni respiratorii.Muntele e un cadru ideal de miscare, indiferent de varsta, mersul pe jos revitalizeaza organismul, il curata de toxine si optimizeaza activitatea organelor interne.

Ciripitul pasarilor, mirosul de rasina, apa pura, linistea inaltimilor, sunt atat de benefice, inact muntele este considerat factor de sanatate.De aceea, macar la sfarsitul saptamanii ar trebui sa ne bucuram de avantajele climatului natural asupra propriului organism.Efectele sunt deosebite, drumetia pe munte, reface fortele si creste capacitatea de munca, iar frumusetile decorului montan, indiferent de anotimp, ofera trairi unice, care elimina stresul.Mirosul specific al padurilor de conifere e extrem de benefic pentru sanatate. Aromele muntelui sunt substante provenite din vegetatie si au rolul de a proteja de daunatori. Se numesc fitoncide.Practic, aerul cu fitoncide e incarcat de medicamente.

Asa se explica de ce persoanele bolnavicioase, sensibile, atunci cand ajung la munte, isi revin vazand cu ochii, iar organismul inhaleaza substante care combat bacteriile, virusurile, ciupercile parazite. Aerul din preajma fanetelor si pajistilor inflorite este stimulent hormonal, revigorant, si se spune ca intinereste.Ionii negativi sunt molecule de oxigen din aer care au capatat sarcina electrica negativa. In prezenta acestor ioni, sistemul imunitar este extrem de activ, asimilatia se regleaza de la sine, circulatia sanguina se intensifica, in timp ce procesele de regenerare sunt stimulate. Pe crestele inalte de munte, mai ales acolo unde sunt paduri de brad, langa cascade, concentratia de ioni negativi creste pana la 4.000/cm3. In prezenta acestor ioni, suntem mai bine dispusi, mai atenti, mai vigilenti, mai creativi.Vivamus eget arcu in leo ullamcorper venenatis ut non tellus. Quisque nisi massa, consequat vel bibendum nec, convallis non libero. Fusce convallis lectus quis malesuada egestas. Etiam elementum suscipit felis sed ornare. Pellentesque sit amet risus in lorem vestibulum dignissim eu in ante. Praesent condimentum egestas aliquet. Suspendisse accumsan venenatis nibh id mattis.

Totodata, aportul suplimentar de oxigen va determina o intarire a sistemului imunitar, o intensificare a proceselor de digestie si eliminare, o echilibrare endocrina, un bun tonus psihic si mental si vom avea spontan o stare de buna dispozitie si vioiciune. Iar linistea padurii regleaza procesele nervoase, face somnul odihnitor, calmeaza procesele mentale si emotiile. Persoanele surmenate, expuse la stress intens, care se confrunta cu stari de neliniste, nervozitate ori iritare, ar trebui sa incerce efectele binefacatoare ale linistii muntelui.