Project Description

Cascada Varciorog

Durata traseului: 2 ore In acest caz durata traseului se refera doar la distanta ce trebuie parcursa din soseaua nationala pana la cascada si inapoi.

Traseul turistic porneste din apropierea km-ului 35. Asadar, distanta de 7km de la Vartop nu a fost luata in calcul, intrucat aceasta poate fi parcursa cu diversele mijloace de transport in comun sau personale. Cascada Varciorog este situata in masivul Biharia la o altitudine de 1090m.

Accesul la cascada se face pe drumul forestier ce coteste la dreapta inainte cu aproximativ 100 de metri de kilometrul 35. Acest drum forestier parcurge mijlocul unui deal dupa care coboara pe valea Varciorogului, urmand aceasta vale cand pe partea dreapta cand pe partea stanga.

Dupa aproximativ 200m din soseaua nationala intalnim o bifurcatie noi urmand sa alegem varianta din stanga. De remarcat pe acest traseu sunt vechile podete din lemn care traverseaza valea Varciorogului, distanta de la sosea pana la primul podet de lemn este de 800m-1km.

Nu exista nici un risc pentru a ne rataci daca urmam apa care ne va duce direct la cascada. Cu toate acestea traseul este marcat cu ‘punct galben’, marcaj ce il vom intani doar pe vale si nu din soseaua nationale.

Cascada are aproximativ 15m inaltime, debitul ei depinzand de cantitatea de precipitatii. Pentru cei interesati, in apropierea cascade se afla o galerie de mina parasita.